En ældre mand på et sort/hvid foto

VARTA virksomhedshistorie (1887-1909)

Nutidens VARTA® batterier har leveret avanceret teknologi, stor kapacitet og exceptionel service i hele verden i over 100 år.

1887: Adolf Müller – manden bag VARTA®´s succes

I 1880´erne kan opfindelsesånden mærkes alle vegne. En lang række tekniske opfindelser er med til at forandre folks hverdag, deriblandt forbrændingsmotoren, røntgenstrålerne og det elektriske lys. I Hagen i Tyskland grundlægger Adolf Müller virksomheden Büsche & Müller, og baner dermed vejen for VARTA’s fremtidige succes.

1890: AEG og Siemens investerer

Da AEG og Siemens begynder at fremstille de for batterier så vigtige akkumulatorer, beslutter de at investere i VARTA´s forløber, Büsche & Müller. Som et resultat heraf opstår Accumulatorenfabrik AG (AFA).

1893:VARTA-batterier leverer strøm til de første el-biler i Tyskland

Baker-Runabout, det første køretøj, der blev købt og benyttet af Thomas Edison, bliver introduceret som den første amerikanske el-bil i Tyskland – af Adolf Müller. I øvrigt meget apropos, idet det er batterier fra AFA, der står for strømforsyningen.

1904: Navnet VARTA opstår

AFA skaber VARTA-mærket, i starten med henblik på at markedsføre de små bærbare akkumulatorer til forbrændingsmotorer, der gør håndsving til start af motoren overflødige. Navnet VARTA er en forkortelse af de tyske ord Vertrieb (salg), Aufladung (opladning), Reparatur (reparation) og Transportable Akkumulatoren (transportable akkumulatorer).

1905: Mere sikkert at køre om natten

Efterhånden som flere og flere bilister ønsker også at benytte bilen efter mørkets frembrud, fremstiller VARTA de første batterier til bilernes udvendige lys.

VARTA® batterifinder


Du forhandler batterier? Benyt vores avancerede søgning i VARTA Partner Portal.

VARTA® Forhandlerfinder

Find andre forhandlere