En bils instrumentbræt med uret i venstre side, fartviseren til højre og et start-stop mærke i midten.

De grundlæggende principper i Start/Stop teknologien

Start/Stop systemer slukker og genstarter automatisk motoren for at reducere tomgang og sparer derfor brændstof og mindsker emissionerne. De fleste producenter vælger at sætte VARTA® batterier i de Start/Stop biler, som triller ud fra deres produktionslinjer.

Batteriet er faktisk bilens hjerte. Det leverer strøm til det hele – lige fra tænding til den konstante drift af bilens elektriske systemer og underholdningssystemer om bord. Batteriet sørger for konstant strøm til alle andre funktioner under Start/Stop processen. Disse batterier skal sørge for meget mere end bare at starte bilen. Derfor er BATTERIET din bils HJERTE.

I dag har de fleste nye biler Start/Stop funktion, og der for har vi skabt to innovative VARTA® batterier med Start/Stop kapacitet: VARTA® Silver Dynamic med AGM teknologi til avancerede Start/Stop køretøjer med regenerativ bremsning, og Blue Dynamic med EFB teknologi

til konventionelle Start/Stop biler.

Kørsel & acceleration

Moderne energistyringssystemer søger for udkobling af generatoren i forbindelse med acceleration og under normale kørselsforhold. Det betyder, at mere af den energi, der generes af motoren, er til rådighed for hjulene. Først når batteriets ladetilstand falder under en bestemt grænse, forbindes det atter med generatoren.

Krav til batteriet:

Batteriet aflades og oplades. Skal kunne forsyne alt elektronisk udstyr med energi på egen hånd.

Bremsning

I forbindelse med regenerativ bremsning omdannes bilens kinetiske energi delvist til elektrisk energi, som så ledes tilbage til batteriet.

Krav til batteriet:

Batteriet skal kunne oplades hurtigt og have tilstrækkelig kapacitet til at rumme ekstra energimængder. Batteriet skal også kunne fungere i forbindelse med lav ladetilstand.

Stop & motorfra

Når bilen standser, sørger Start-Stop systemet for at motoren slås fra.

Krav til batteriet:

Selv i afladet tilstand skal batteriet kunne forsyne starteren med tilstrækkelig energi, så denne kan starte motoren.

VARTA® batterifinder


Du forhandler batterier? Benyt vores avancerede søgning i VARTA Partner Portal.

VARTA® Forhandlerfinder

Find andre forhandlere